duminică, 15 mai 2011

Sfaturi pentru parinti


Cand este recomandat  sa aduc copilul la stomatolog?
Copii pot prezenta probleme ale danturii inca de la aparitia dintilor, fapt pe care parintii este posibil sa nu il observe .Este bine ca micutii sa viziteze  medicul dentist de la varste fragede (1-2 ani ) pentru ca acesta sa se familiarizeze cu mediul medical  si cu personalul din cabinetul stomatologic.
In general, la prima sedinta  i se va prezenta copilului scaunul dentar intr-un mod hazliu si pe intelesul lui (poate fi o “nava spatiala”), la fel si alte instrumente (care pot fi  “albinute”,”bondarei”, “scobitori  electrice” etc)  si se va face o consultatie daca el este de acord  si se simte pregatit.
Dupa stabilirea acestei legaturi dintre medic si copil se pot trece eventual la alte manopere  medicale realizate tot in confortul lui. Copii vor fi recompensati la final , ramanand cu o amintire placuta din cabinet.
Cum ingrijesc dintii copilului meu?
Trebuie cunoscute cateva notiuni legate de alimentatia copilului si igiena dentara. Este bine ca in alimentatia copilului sa se evite administrarea de sucuri dulci din comert, si alte preparate ce contin mult zahar, acestea ataca smaltul dintilor. De la varsta de 2 ani biberonul trebuie sa fie inlocuit din modul de alimentatie al copilului, deoarece apar deformari ale maxilarului.
Este recomandat ca dimineata si seara inainte de culcare sa spalati  pe dinti bebelusul cu o periuta de dinti moale , nu trebuie neaparat folosita o  pasta de dinti. Dupa periajul de seara nu mai este administrat nici un aliment sau lichid copilului si nu este recomandat ca acesta sa adoarma cu biberonul cu lapte sau ceai indulcit , deoarece acest lucru poate duce  la aparitia cariei de biberon.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu